Tourbeschrijving

Vertrek
Tussen Februari en Augustus

Elke woensdag en zaterdag vanuit ’t Vat om 8.30

rest van de dagen op aanvraag vertrek vanaf 2 personen
voor overige vertrekdata kijk op klik hier

Terugkomsttijd Paramaribo
18.00

Duur
2 dagen (1 overnachting)

Accommodatie
Bedden
Geheel verzorgd: maaltijden, drinken, snacks, fruit, gids en entreegelden

Prijzen
€ 160,- voor 2 dagen toeristenprijs
€ 145,- voor 2 dagen studentenprijs
voor groepsprijzen zie book online

Tourbeschrijving
Boek nu uw reis om deze gebeurtenis zelf mee te maken. U kunt gemakkelijk en snel via deze website boeken. Al onze reizen naar Galibi hebben tussen februari en juni 100% vertrekgarantie. Deze trips worden aangeboden op elke woensdag en zaterdag.

Om in Galibi te komen wordt u vanuit Paramaribo opgehaald met een busje. Dit busje brengt u naar Albina waar u met een korjaal  (boot ) over de Marowijnerivier gebracht wordt naar het plaatsje Galibi. Onderweg stoppen wij bij, Stolkersijver om te ontbijten, rijden wij door Moengo en stoppen bij  Mojwana. De tocht met het korjaal is al een bijzondere ervaring, aan weerskanten kunt met genieten van de ongerepte natuur.

Op Galibi zelf kunt u op het spierwitte strand uitrusten, u kunt ook de schaduw opzoeken onder de palmbomen of u neemt een frisse duik in het water. Nadat wij een beetje zijn bijgekomen gaan wij een wandeling en bezoeken wij de Galibi Zoo.

In de dierentuin van Galibi: Galibi Zoo vindt u een rijk aantal aan verschillende dieren dat gevangen is door dierenliefhebber Ignatius Tapiola. Galibi Zoo bestaat nu ongeveer vier jaar en is de enige dierentuin in Suriname waar bijna alle dieren los rond kunnen lopen. Hier kunt u verschillende dieren vinden van luiaards tot apen en van kaaimannen tot slangen en moerasschildpadden.

Momenteel is de Zoo gesloten tot nader orde.

Rond 20.00 uur stappen wij weer in de boot en varen wij richting zee, met zaklampen speuren wij vanaf de boot naar wal opzoek naar “traktor” sporen, die de schildpadden achterlaten. Wij maken aan wal de eierlegging mee van de schildpad, de gids heeft u hiervoor instructies gegeven, hoe u zich moet gedragen rondom het dier.

De tweede dag staan wij rustig op en stappen in de boot richting Saint Loraint, het grensplaatsje in Frans Guyana. Wij bezoeken de gevangenis en eventueel doen wij een bezoek aan op de markt. Vervolgens begeven wij ons weer naar Albina om de terugreis in te zetten naar Paramaribo